Blog
První trouba Siemens, kterou lze otevřít hlasovým povelem
Domácí spotřebiče se postupně stávají interaktivními partnery nejen v kuchyni.
Držíte těžký plech s pečení a potřebujete obě ruce? Nebo máte prsty špinavé od
těsta a nechcete troubu umazat? Stačí vyslovit přání a trouba se otevře. I na český
a slovenský trh přichází první trouba Siemens, kterou je možné otevřít hlasovým
povelem.
Distribuce pro ČR
Některé porovnávače pro vyhledávání zboží začali doplňovat informaci o původu zboží. Pojem "Česká distribuce" nebo "Distribuce CZ" znamená, že výrobek byl do České republiky dovezen výrobcem schváleným postupem a je opatřen dokumentací v českém jazyce. Splňuje všechny hygienické, bezpečnostní a technické požadavky. Pro spotřebitele je tato informace důležitá pro poskytnutí bezproblémové záruky u autorizovaných servisních partnerů po celou dobu trvání záruky, jakož i případný pozáruční servis.
Jak vybírat kávovary?
Kvalitní kávovar není malou investicí. Skutečně kvalitní přístroje se na našem trhu pohybují v cenách od 15 tisíc korun. A levné přístroje v řádech několika tisíc Vám nikdy nenabídou kvalitní kávu. Doporučení odborníků je zakoupit buď kvalitní výrobek, nebo peníze utratit jinak. Pokud zakoupíte levný přístroj, zjistíte, že ta káva není taková jaká by měla být a nakonec ho ani nebudete používat. Budete se ohlížet po kvalitnějším. Než se pro kávovar rozhodnete nechte si v něm připravit espresso, zaměřte se na krému na espressu, která nesmí hned mizet, musí se držet na stěnách hrníčku, musí být hustá a v závislosti na typu použité kávy zpravidla krémově hnědá, pak si připravte i dvě espressa na otestování jak kvalitní má spařovací jednotku :-), latte a cappuccino, zkuste si jeho obsluhu. A na co se ještě při koupi kávovaru zaměřit?
Jsou myčky nádobí opravdu úsporné?
Téměř v každém katalogu nebo reklamě na myčku bez ohledu na značku, nechybí tučné titulky slibující úsporu energií, času i vody. Jak je to doopravdy s úsporami a vyplatí se pořídit myčku nádobí? Pokusíme se o jednoduché srovnání ručního mytí ve dřezu a používání myčky nádobí.
Srdce moderní kuchyně
Dřez je hlavní a nejčastěji používaným zařizovacím předmětem pro kuchyně. V moderní kuchyni je dřez rozhodně nejviditelnější součástí a s nadsázkou se dá i označit za srdce kuchyně. Jeho design a čistota vytváří významný dojem celé kuchyně, a proto by měl dřez mít nejen atraktivní design, ale měl by být i odolný.
Dřezy můžeme rozdělovat podle způsobu montáže na vestavné pro vrchní montáž, dřezy určené pro montáž pod pracovní desku, dříve i často používané samostatné celoplošné varianty-mycí centrum. Dále se rozdělují na jednodřezy nebo dvojité. Nejčastějším používaným materiálem na dřezy je nerezový plech, ale mohou být použité i další materiály, jako například kompozitní materiály, granit nebo keramika.